Ubuntu 23.10 InstallFest @University of Macedonia

Το Ubuntu 23.10 InstallFest είναι μια ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα για το νέο Ubuntu 23.10 και να το εγκαταστήσετε στον δικό σας υπολογιστή. Αν είστε νέοι στον κόσμο του Linux ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση του Ubuntu, το InstallFest είναι η τέλεια ευκαιρία.

Φέρτε τον υπολογιστή σας μαζί σας, καθώς θα έχουμε εμπειρογνώμονες στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν στην εγκατάσταση του Ubuntu 23.10. Μπορείτε να επιλέξετε το γραφικό περιβάλλον που σας ταιριάζει καλύτερα, έτσι ώστε να έχετε την ιδανική εμπειρία χρήστη.

Επίσης, θα υπάρχουν παρουσιάσεις και συζητήσεις για τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Ubuntu 23.10, καθώς και ευκαιρίες για να γνωρίσετε άλλους λάτρεις του Linux και να ανταλλάξετε ιδέες.

Ελάτε να γιορτάσουμε τον κόσμο του ανοικτού κώδικα και του Linux στο InstallFest μας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 12/11 στις 17:00 στην αίθουσα 10. Σας περιμένουμε εκεί!

2 Likes

Μετά την εγκατάσταση, θα χρησιμοποιήσουμε τις οδηγίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας

https://opensource.uom.gr/index.php/ti-prepei-na-kanete-meta-tin-egatastasi-ubuntu/

Φοιτητές και λάτρεις του ανοιχτού λογισμικού συγκεντρώθηκαν για το Ubuntu InstallFest. Η εκδήλωση προσέφερε μια ευκαιρία για την εξοικείωση με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu και τις διάφορες επιλογές εγκατάστασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση θεμελιωδών έννοιων όπως οι διανομές Linux, τα γραφικά περιβάλλοντα και ο τρόπος ανάπτυξης του Ubuntu. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο του ανοιχτού κώδικα και να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα του Ubuntu σε σχέση με άλλα λειτουργικά συστήματα.

Κατόπιν, η πρακτική φάση του InstallFest ξεκίνησε με την εγκατάσταση του Ubuntu στους υπολογιστές των συμμετεχόντων. Αυτό δεν ήταν απλώς μια διαδικασία εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος, αλλά μια ευκαιρία για εξατομικευμένη υποστήριξη και συμβουλές από τους πιο έμπειρους.

Κατά τη διάρκεια του InstallFest, προσφέρθηκαν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις εγκατάστασης: πρώτον, η εγκατάσταση μόνο του Ubuntu ως κύριο λειτουργικό σύστημα, δεύτερον, η εγκατάσταση ως dual boot μαζί με τα Windows, και τρίτον, η εγκατάσταση μέσω ενός εικονικού μηχανήματος με τη χρήση του Virtual Box.

Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τα πλεονεκτήματα κάθε προσέγγισης και πώς μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες τους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την κοινότητα του Ubuntu και τους πόρους υποστήριξης που είναι διαθέσιμοι online.

Το Ubuntu InstallFest αποδείχθηκε μια επιτυχημένη εκδήλωση που συνέβαλε στην προώθηση της χρήσης του Ubuntu και της φιλοσοφίας του ανοιχτού κώδικα στον πανεπιστημιακό κόσμο.

1 Like